Berga

Bostadstyp

Villor

Boarea

49 + 70 m²

Rum

2 + 2,5

Våningar

1

Extra

2 hus med båthus

Om bostaden

Välkommen till Berga, en före detta arrendegård under Haneberg Säteri, högt belägen med en fantastisk utsikt över ängarna ned mot Näshultasjön. Gården har två helt nyrenoverade bostadshus med egna kök och hygienrum. 

Här har den gamla drängstugan genomgått en pietetsfull ombyggnad och är idag en ståndsmässig bostad. Här finns flera eldstäder, ett modernt kök och fräsch toa och dusch.  

Den före detta mangårdsbyggnaden är om- och tillbyggd under 2014 och 2022, men den gamla charmen finns kvar i denna lilla, men fullt moderna, lägenhet om två rum och kök. Kan detta vara stugan för tonåringen, mormor, eller det mindre företaget? 

Tomten delas och erbjuder både gräsytor och möjlighet till odling. Vid sjön finns badviken och möjlighet att lägga båten. Det här är verkligen ett litet paradis mitt i Sörmland. 

Bostadsfakta

Berga: F.d. huvudbyggnaden består av två rum och kök på en boarea av 49 m² fördelat på entréveranda, kapprum, storstuga med kamin, sovrum med förvaring, kök med ved- och elspis, kyl, frys och förråd/skafferi samt WC-dusch.

 

Berga, drängstugan: I den f.d. drängstugan/bodlängan, som består av två-tre rum och kök med en boarea av 70 m² , finns två entréer. I den ena en öppen spis, samt storstuga med köksinredning och gjutjärnskamin. Denna del förbinds mot den andra entrén där det finns WC-dusch och ett rum som är delbart.  

Biutrymmen: Jordkällare samt en båt- och badbod vid Näshultasjön.

Tomt: Grästomt med öppet västerläge mot Näshultasjön

Uppvärmning: Luftvärmepump, ved och elvärme

Övrig teknik: Vatten från brunn och VA-anläggning som delas med Bergalund. Hushållsel mäts separat och debiteras av gården enligt samma taxa som gårdens elhandelspartner har.

Varmhyra: Månadshyran för båda bostadshusen och båthus är förnärvarande 14 100 kr men med delade kontrakt. Det mindre huset, 6 600 kr och det lite större 7 500 kr per månad. Hushållsel och sophämtning tillkommer.

Stallplats kan hyras på Haneberg Säteri, cirka 10 km från Berga.
Separat fiskekort till Näshultasjön kan lösas på gården.

Frågor eller intresseanmälan?

Kontakta oss