Ottebro lada 2 rok + loft

Bostadstyp

Lägenhet

Boarea

86 kvm

Rum

2 + loft

Våningar

2

Extra

Egen balkong och uteplats

Om bostaden

Om lägenheten

I Näshultas gröna skogar ligger Ottebro gård, en plats med anor sedan tidigt 1600-tal. Sedan Haneberg förvärvade Ottebro har utvecklingen mot en modern by med fokus på miljötänk och det historiska arvet påbörjats. 

Utifrån arkitekten Jan Kruhsbergs ritningar förvaltade projektledare från RG Bostad tillsammans med totalentreprenör Byggpartner i Dalarna AB detta historiska arv. Trästomme och träpanel var ett självklart val för att knyta an till ladan, platsen och dess historia. Interiört visas den vackra stommen i bland annat vardagsrummen med en enkel vitlasering och bildar en vacker och unik fondvägg. Den gamla ladans grundstenar har återanvänts i terrasseringar och den gamla körbron har återuppbyggts för tillträde till de mittersta loftlägenheterna. 

Miljötänket följer som en röd tråd genom projektet, som uppfyller Miljöbyggnad nivå Silver. Allt material har granskats och registrerats för att undvika miljöfarliga produkter. Bergvärme i kombination med solel och goda isolervärden ger en energiprestanda som uppfyller dagens krav. Totalt består byggnaden av åtta lägenheter. Första inflyttningen var i februari 2022.

Bostadsfakta

Lägenhet: Bostaden omfattar 2 rok med loft. Total boarea är 86 kvm. Lägenheten ligger på andra våningen och har en luftig, öppen planlösning. Entréhall med utrymme för förvaring och trappa till loft. Sovrum med garderob, WC med dusch. Öppen planlösning mellan vardagsrum och kök, med dörr som leder ut till balkongen. Från loftet är det öppet ned till vardagsrummet, vilket skapar en härlig takhöjd och sammanfogar de två våningarna.

Övrigt: Egen balkong med utsikt över Hanebergs marker. Egen uteplats. Egen carport, förråd och tillgång till en modern tvättstuga.

Inflyttning: Från 1 januari 2023

Frågor eller intresseanmälan?

Kontakta oss