Suntorp Nedre

Bostadstyp

Lägenhet

Boarea

117 m²

Rum

5

Våningar

1

Extra

Hus med 2 lägenheter

Om bostaden

Suntorp, Flygeln och Mellanstugan bildar en egen liten Bullerby vid Thomastorp, mitt i det vackra sörmländska landskapet. Husen, som på 90-talet varsamt renoverats och byggts om till moderna bostäder, har alla en historia i den gamla gården. Här finns fyra charmiga lägenheter i tre hus och de gemensamma gräsytorna är stora nog för lek och spel. Vill man odla finns möjligheter att anlägga både grönsaks- och blomsterland. De gamla fruktträden ger utemiljön ett genuint intryck. Här bor man på landet, men nära till grannar och busshållplats! 

Suntorp är en tidigare arbetarbostad som inrymde fyra lägenheter och uppfördes i två plan omkring 1850. Sundtorp bildar tillsammans med bostadshusen Mellanstugan och Flygeln ett eget gårdsrum. Huset genomgick en genomgripande ombyggnad 1993 till tvåbostadshus då även golvvärme via gemensam bergvärmepump installerades. Ytskiktsrenovering har skett löpande. 

Bostadsfakta

Hus: Bostaden omfattar 5 rok i nedre plan. Total boarea är 117 m².

Nedre plan: Här finns hall, badrum, rum med rörspis, vardagsrum – matrum, rum med altandörr till trädgården. Köksentré från trapphus, kök med elspis, diskmaskin, kyl och frys, klädvådsrum med tvättmaskin och torkskåp, wc-dusch och ytterligare ett rum.  

Biutrymmen: Kallförråd och garage finns i en separat byggnad.     

Tomt: gemensam i gårdscentrum bestående av gräs och grusytor med planteringar.

Uppvärmning: Värmepump och golvvärme. Värme ingår i hyran.

Övrig teknik: Vatten från gårdens djupborrade brunn och vattenverk. Egen VA-anläggning. Hushållsel mäts separat och debiteras av gården enligt samma taxa som gårdens elhandelspartner har.

Varmhyra: 9 290 kr/månad, hushållsel och sophämtning tillkommer.

Stallplats kan hyras på Haneberg säteri, cirka 10 km från Tomastorp.
Separat fiskekort till Näshultasjön kan lösas på gården.

Frågor eller intresseanmälan?

Kontakta oss