Haneberg Har Fest -24: Två magiska sommarkvällar under stjärnorna!

Är du redo att rocka loss i sommarnatten? Missa inte chansen att vara en del av den  unika musikfestivalen ”Haneberg Har Fest -2024”, arrangerad av det anrika Haneberg Säteri! Under två elektrifierande kvällar, den 5:e och 6:e juli 2024, förvandlas Haneberg Ladugård till ett euforiskt hav av musik, fest och gemenskap.

Fredag 5 juli • Petra Marklund med band och Felicia Takman mad band.

Fredagen den 5:e juli sparkar vi igång festivalen med ingen mindre än den karismatiska Petra Marklund, on var med i den första omgången av ”Så Mycket Bättre”. Tolkningarna av Petters ”Mikrofonkåt” och Eldkvarns ”Kärlekens tunga” banade väg för en karriär på svenska och idag är hon en av Sveriges mest folkkära artister, synnerligen förankrad i det inhemska medvetandet och i den svenska folksjälen. Jättehiten ”Händerna mot himlen” fortätter än idag lyfta dansgolv och har passerat 65 miljoner streams. Till Haneberg kommer hon med sitt band och bjuder på en mängd hits från sin långa karriär.
Under fredagen spelar också stjärnskottet Felicia Takman, hennes framfart i den svenska popvärlden har varit svår att missa. Hon har nominerats till både P3 Guld och till Grammis för ”Årets Nykomling”, våren 2024 är hon aktuell med nya EP:n ”Vad är det för fel på Felicia?” Felicia Takman kommer med sitt band till Haneberg.
Det här är två artister som kommer få dig på synnerligen gott humör.

Lördag 6 juli • Sator, Lillasyster och Scarlet.

På ördagen den 6:e juli, tar rockgrupperna över scenerna. Scarlet, Lillasyster och Sator– bered dig på hjärtstoppande riff och refränger som ekar långt ut i natten.
Det är metalduon Scarlet som ska ut på europaturné, och passar på att besöka Haneberg. Duon har tidigare spelat på festivaler som Sweden Rock Festival, Knotfest och Gefle Metal Festival. Storfavoriter i årets upplaga av melodifestivalen.

Med sina rötter i den legendariska punk/rock-gruppen LOK och utsålda klubb/festivalspelningar är det platina och guldbelönade rockbandet Lillasyster idag ett av Sveriges mest väletablerade rockband. Med närmare 50 miljoner sammanlagda streams på Spotify, över 600 avverkade konserter i Sverige sedan starten 2007 och tiotusentals fysiskt sålda album har Lillasyster etablerat sig och befäst sin position som ett av de mest framgångsrika svenska rockbanden i modern tid.

Hitsinglar som ”Berätta det för Lina”, ”Så Jävla Bra”, ”Hårdrock” och covern ”Umbrella” lyfte bandet till att idag vara ett välkänt namn inte bara på punk/rock/metal-scenen utan även hos den ”breda massan”. Med en karriär kantad av flera tv-framträdanden i bl.a. SVT och TV4, åtskilliga recensioner i Aftonbladet, expressen, Gaffa, Sweden Rock Magazine och allt för många radiointervjuer har bandet nu gjort sitt sjätte storsläpp – EP:n ”Svensk Jävla Metal”.

Sator – 40 år av rock’n’roll – Den som inte har hört talas om bandet Sator har sannolikt inte det minsta intresse för vare sig musik i allmänhet eller den svenska rockscenen i synnerhet. Sator är ett av landets allra mest klassiska band, och har lyckats hålla fanan högt i fyrtio år.
Under de många år då Hultsfredsfestivalen hade sin verkliga storhetstid, stod Sator på scenen fler gånger än någon kan räkna. Under 1980- och 90-talen lirade Sator på Hultsfred i princip varje festival, med 25-30000 i publiken. Sator har idag kvar sin gamla publik men har också lockat en helt ny. Få rockband har lyckas hålla ihop under så lång tid, antagligen har dom fortfarande otroligt kul tillsammans.

Biljetter:

Biljetterna är så flexibla som det bara går! Välj mellan en prisvärd tvådagarsbiljett för endast 595 SEK eller en endagsbiljett för 395 SEK. Kommer du med familjen? Gläd dig åt att barn upp till 12 år kommer in gratis!
Köp din biljett här!
Vi har till och med tänkt på din resa hit – det finns en möjlighet att boka till bussbiljett samtidigt som du köper din festivalbiljett. För dig som vill ta med husvagn eller husbil finns det också uppställningsplatser – observera att dessa är utan tillgång till el eller vatten.
Så ta med vännerna, familjen eller kom solo för att förena dig med andra musikälskare under en helg som utlovar oförglömliga minnen och ljuva toner. Välkommen på Haneberg Har Fest -2024.