Trygghetsboende

Rosendals trygghetsboende på Haneberg säteri erbjuder äldre ett boende som har det där lilla extra. Här finns gott om plats att umgås hemma eller i vår gemensamhetslokal. Kort sagt, många möjligheter att fortsätta att bo och göra det du mår bra av, mitt i den levande landsbygden.

Ett trygghetsboende är ett anpassat boende för dig som är 65+ (70+ på Rosendal), men utan vårdbehov. En viktig del i helheten på Rosendahl är att det finns en gemensamhetslokal med en anställd värd som anordnar aktiviteter och hjälper till.

Rosendals trygghetsboende ligger vackert beläget på landsbygden med nära till naturen. Det ligger också bekvämt nära busshållplats och vid asfalterad väg. Husen är byggda i ett plan med två eller tre lägenheter per huskropp. Totalt 16 stycken lägenheter (2 och 3 rok). Haneberg Säteri sköter uthyrning, förvaltning och håller med värd på boendet samt snöröjer och fixar allt trädgårdsarbete.

”Här på landet kan jag lätt ta mig ut och njuta av den friska luften. Området sköts bra och du får hjälp om det händer något. En stor fördel för mig är att jag har nära till mina släktingar. Under de femton år jag bott här har alla grannar varit väldigt trevliga. Det är helt valfritt om du vill umgås eller vara för dig själv. Det är nära till busshållplatsen och postbilen, glassbilen och bokbussen kommer hit. Det är lätt allt leva här.”

Tryggt boende på landet, eller mitt i stan

Vi tror mycket på boendeformen trygghetsboende och satsar mer på liknande projekt framöver. Därför har vi flera kommande projekt tillsammans med RG Bostad (projektledning) och Kruhsberg Fastigheter: Ett i Näshulta kyrkby som är ett trygghetsboende med 16 lägenheter i samma stil som Rosendal. Vi tänker oss att man här kan samutnyttja de möjligheter som finns i närområdet som skolan, matsalen och idrottshallen – för att inte tala om närheten till elljusspåret och sjön. I direkt anslutning till grönområdet Kapellbacken i Eskilstuna byggs dessutom tre punkthus med totalt 38 lägenheter, alla med egen balkong och en gemensam takterrass med otrolig utsikt över stan.