Trygghetsboende

Rosendals trygghetsboende på Haneberg Säteri erbjuder äldre ett boende på landsbygden som har det där lilla extra, en bekväm ålderdom med möjligheter att umgås och göra det man mår bra av.

Ett trygghetsboende är ett anpassat boende för dig som är 65+ (70+ på Rosendal), men utan vårdbehov, som gör att du till exempel kan bo kvar på landsbygden. En viktig komponent i trygghetsboenden är att det finns en gemensamhetslokal med en anställd värd som anordnar aktiviteter och hjälper till.

Rosendals trygghetsboende ligger vackert beläget på landsbygden med nära till naturen. Det ligger också bekvämt nära busshållplats och vid asfalterad väg. Husen är byggda i ett plan med två eller tre lägenheter per huskropp. Totalt 16 stycken lägenheter (2 och 3 rok). Haneberg Säteri sköter uthyrning, förvaltning och håller med värd på boendet samt snöröjer och fixar allt trädgårdsarbete.

”Det är att jag får bo på landet och njuta av den friska luften och att man lätt tar sig ut. Området sköts bra och man får hjälp om det händer något. En stor fördel för mig är att jag har nära till mina släktingar. Under de 15 år jag bott här har alla grannar varit väldigt trevliga. Det är helt valfritt om man vill umgås eller vara för sig själv. Det är när nära till busshållplatsen och både postbilen, glassbilen och bokbussen kommer hit. Det är lätt allt leva här.”
– Hyresgäst, Rosendal Trygghetsboende

På våra trygghetsboenden vill vi också att bostäderna ska hålla en hög kvalitet för lång hållbarhet och ett bekvämt boende. Omgivningarna ska ge mervärde med både vackra utblickar men också möjligheter till utomhusvistelse.

Vi tror mycket på denna boendeform och vill satsa mer på detta! Därför har vi flera kommande trygghetsboendeprojekt tillsammans med RG Bostad (projektledning) och Kruhsberg Fastigheter. Ett i Näshulta Kyrkby, ett trygghetsboende med 16 lägenheter i samma stil som Rosendal. Vi tänker oss att här kan man samutnyttja de möjligheter som finns i närområdet så som skolan, matsalen, idrottshallen, för att inte tala om närheten till elljusspåret och sjön. Och i direkt anslutning till grönområdet Kapellbacken i Eskilstuna planeras för tre punkthus med totalt 38 lägenheter, alla med egen balkong och en gemensam takterrass med otrolig utsikt över stan.